oktober?!

Oeps, het is weer eventjes geleden! Ik ben echt geschrokken van het feit dat het al oktober is, de tijd gaat hier veel te snel naar mijn zin. Hier eventjes de hoogtepunten van de voorbije tijd:

donderdag: in top tot teen uniform naar school om met mijn klas naar het ‘Plaza’ te gaan, waar er een soort van bijeenkomst was als protest tegen het veranderen van de vlag van Potosi. In de namiddag was het ‘Ingles feria’ van mijn school, dus de hele school zat vol met Engelse presentaties. Ik moest ook in de micro mijzelf voorstellen in het engels en enkele klasgenootjes hebben gezongen (niet zo super, maar het was wel een leuk dagje)!

Vrijdag 21/09 was het dia de los estudiantes, enamoradas, de la medicina y de la primavera (studenten, verliefden, dokters en lente). Daardoor was het geen les en kreeg mijn klas salteñas van de jongste klas, later ben ik nog naar de cinema geweest met wat vrienden uit mijn klas. De cinema is nogal krottig maar het was wel heel erg grappig (en eng). 

Zaterdag heb ik voor de eerste keer mijn nagels laten doen! Het was lichtjes onder groepsdruk aangezien zelfs al mijn tantes dat hier hebben, maar ik klaag niet. ‘s Nachts ben ik uitgeweest naar een feestje met klasgenoten, afs-ers en mijn zus! Echt iedereen was aanwezig waardoor het echt grappig was waardoor ik besliste dat er echt meer moest worden uitgegaan, en die beslissing ben ik ook aan het waarmaken 🙂

Na een normale schoolweek was vrijdag het langverwachte concert van ‘Rafaga’! Een toch wel populaire groep hier, waar ik dus naartoe ben geweest na de mis van het 6 maand overlijden van de oma hier. Het concert was echt super leuk, en toen het gedaan was had ik geen sleutels dus ben ik naar mijn zus gegaan in een dischotheek waar diezelfde groep weer is komen optreden! Ik heb ze dus 2x zien optreden en vond het echt zalig ook al lag ik een beetje te laat in mijn bedje. Ik ben nu ook echt verslaafd aan die muziek, ‘RAFAGA’ moet je zeker eens opzoeken om de sfeer hier op te snuiven!

Zaterdag was ik dus zeer vermoeid maar er was een weekendje familie uit Oruro op bezoek, dus we zijn naar het kerkhof geweest, en zondag gaan eten in Tarapaya (dorpje op een halfuurtje rijden) en weer naar de voetbal met de zus, tante, neef,… 

Verder was dinsdag nog een grappig dagje. Mijn school eindigt om 17u30 en ik had niets te doen tot de reunie over mijn schoolreis om 19u. Ik ging dus mee met een vriendin een beetje rondwandelen, tot dat zij naar om 18u naar school wou omdat er audities waren van een theater dat mijn school gaat opvoeren. Ik ging dus mee, mijn vriendin doet spontaan een auditie en krijgt de rol, ik beslis zomaar dat ik mee zal dansen in dat theater samen met wat meisjes van jongere jaren die ik nog niet kende. Een van die meisjes begint uitnodigingen uit te delen voor haar 15de verjaaragsfeest (15 verjaren is hier zoals sweet 16 in USA heel belangrijk, ze huren een hele zaal, maken uitnodigingen,…) en geeft mij er zomaar ook een! Dan was het de vergadering over mijn schoolreis, die waarschijnlijk deze maand nog zal plaatsvinden, heb er echt zin in! 

Vandaag is het woensdag en had ik geen school omdat heel Potosí stil ligt en staakt, dus heb ik met mijn gezin ‘chicharron de pollo’ gemaakt, een typisch gerecht met kip, maïs en sla. Verder viel er niet veel te doen omdat niemand buitenkomt op dagen zonder verkeer, dus heb ik wat geskype’d met familie en vrienden.

Adíos